حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

هدف سفر ناگهانی عادل عبدالمهدی به ریاض چیست؟

ناظرین منطقه ای بر این باورند عبدالمهدی جهت کاهش تنش ها میان تهران و ریاض به عربستان سعودی سفر نموده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 25
کد خبر: ۲۳۲۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماه هاست که عراق به عنوان همسایه ایران و سعودی و همچنین روابط نزدیکش با ایالات متحده، به مرکزی برای گفتگوهای منطقه ای و رایزنی بین المللی تبدیل شده است.

 

در همین ارتباط عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق برای بررسی روابط دوجانبه و گفتگوی پیرامون مسائل منطقه دقایقی پیش راهی عربستان شد.

 

مرکز اطلاع رسانی دفتر نخست وزیر عراق سه شنبه شب در اطلاعیه ای اعلام کرده بود که سفر عادل عبدالمهدی به سعودی، چند ساعته خواهد بود و وی قرار است با سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار و گفت‌وگو کند.

 

برخی رسانه ها از تلاش نخست وزیر عراق در این سفر برای انجام نوعی میانجیگری میان ایران و عربستان سخن گفته اند اما منابع مستقل و یا رسمی تا این لحظه در این خصوص اظهارنظری نکرده اند.

 

بحث درباره روابط دو جانبه، اوضاع منطقه و کوشش های جاری در کاهش تنش، موضع ثابت عراق برای  ایفای  نقشی مثبت در این زمینه و تلاش برای دور ماندن از  تنش ها و درگیری های آن و همچنین برقراری  بهترین روابط با همه کشورهای همسایه، برادر و دوست خود از  محورهای است که اطلاعیه نخست وزیری عراقب به آن اشاره کرده است.

 

شبکه خبری المیادین سه شنبه شب به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هدف «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق از سفر به عربستان سعودی، انجام میانجیگری میان ریاض و تهران است.

 

به گزارش المیادین، منابع آگاه افزودند: میانجیگری عراق با هدف انجام دیداری میان رهبران ایران و عربستان سعودی در بغداد صورت می گیرد.

 

بغداد طی سالهای اخیر سیاست عادی سازی و تقویت روابط و همکاری با همه همسایگان  از جمله عربستان سعودی برغم همه  تنش های گذشته فی ما بین را در دستور کار خود داشته است.

ارسال نظر
آخرین اخبار